El Club


Com sorgeix Futbol Formatiu TTEE?

 

Aquest projecte neix d’una iniciativa de l’ex-jugador professional de futbol Edu Albacar i l’empresari J.J. Gilabert. Es va trobar la necessitat de que el futbol de les nostres terres donés un salt a nivell professional. També es va unir a aquest projecte Oriol Romeu, ja que ho va trobar molt interessant i necessari, en el qual intentaria aportar tota la seva experiència al club. Amb molt d’esforç i interès, el club de Futbol Formatiu es va fer realitat.

Però, qui som?

Som una escola formativa de futbol a les Terres de l’Ebre, que té l’objectiu d’oferir una formació esportiva, professionalitzada i d’alt nivell, i aportar una oportunitat de projecció d’un futur esportiu als jugadors de les Terres de l’Ebre.

+140
Jugadors
+100
Partits
+5
Trofeus
target

Missió

La nostra missió és implantar un model formatiu professionalitzat de futbol base, a través dels nostres valors d’educació, respecte, disciplina i humilitat. Això és el que ens defineix, i pensem que ha de prevaldre per sobre de les qualitats tècniques o tàctiques dels jugadors.

eye

Visió

Per aconseguir aquesta missió, des de Futbol Formatiu Terres de l’Ebre s’implantarà un model de joc transversal a totes les categories, i facilitarà la transició dels jugadors en les seves etapes formatives. Així, aconseguirem que tots els equips adoptin un mateix sistema de joc, conceptes tàctics i filosofia.

soccer-player

Valors

El nostre objectiu prioritari és formar bones persones, gràcies a la creació i el manteniment d’hàbits i ambients saludables. Pensem que aquesta és l’equació per a formar bons jugadors amb professionalitat i disciplina, que puguin ser feliços i gaudir de cada moment fent el que més els agrada, l’esport.

Metodologia


Com ho fem?

 

El Futbol Formatiu Terres de l’Ebre vol convertir-se en un club referent a les Terres de l’Ebre primer, i acabar sent-ho fins i tot, a la província de Tarragona. Per tal d’aconseguir aquestes dues fites, serà molt important crear una forta identitat de club durant aquest inici i potenciar molt tot allò que dona una clara diferència amb la resta de clubs.

Una de les coses per les quals els jugadors/es del nostre territori han de voler venir al nostre club és per la nostra manera de treballar. Cada cop estem incorporant entrenadors amb més formació i experiència dintre d’aquest àmbit i estem plantant les bases de la que serà la nostra metodologia d’entrenament per convertir els jugadors, ja de per si amb gran recursos tècnics, amb bons entenedors dels joc i amb competitivitat per l’exigència les competicions que volem estar.

Per aquest motiu, la nostra metodologia estarà enfocada en la creació de tasques on els jugadors necessitin d’una càrrega cognitiva alta i donar-los així moltes experiències de situacions de joc que després es veuen reproduïdes als partits. Tot això, provocarà que el nivell de comprensió del joc augmenti i puguem tenir futbolistes cada cop més intel·ligents.

Les nostres setmanes d’entrenament es basen en la connexió entre la formació i el plantejament de partit. Depenent de la categoria busquem incidir més en la formació dels jugadors/es o en estructurar la setmana a través de la revisió del partit anterior i el plantejament del partit posterior.

Diferenciem sempre 4 tasques diferents en les nostres sessions i la tipologia habitual està formada per rondos, rodes de passada de diferent complexitat, automatismes, possessions, jocs posicionals, onades i diferents tipus de partits. Tot això, enfocat sempre en uns objectius marcats per sessió per tal d’anar progressant individualment i col·lectivament.

Per poder arribar a tot això, els nostres entrenadors/es han de tenir tres característiques:

  1. Gestor d’emocions i comunicador. Han de ser capaços de tenir molta cura tant en el missatge com en la imatge, ja que tot allò que fan i diuen ho transmeten a joves en un moment molt important de la seva evolució personal i esportiva.
  2. Potenciador de talent. Crear uns bons hàbits d’entrenament i ser perseverant serà molt important per donar suficient eines als jugadors per millorar el seu rendiment. Tenir cura dels petits detalls i ser capaç d’arribar a conceptes micro donarà un plus als nostres jugadors/es.
  3. Gestor de contingut. Tenir l’habilitat de saber què necessita l’equip en cada context i poder transmetre-ho és la clau per a trobar el rendiment col·lectiu.
metodologia futbol formatiu terres de l'ebre