NOTÍCIES

Futbol Formatiu Terres de l'Ebre

Oriol Romeu, ‘mà de sant’ per al Southampton

Oriol Romeu, ‘mà de sant’ per al Southampton

Oriol Romeu disputa amb Alli durant un partit contra el Tottenham. AFP

La ciutat que va veure partir al Titanic assistia temorosa a l’enfonsament del Southamtpon en aquest inici de curs. Disputades 15 jornades, els ‘Saints’ eren antepenúltims amb 9 punts, els mateixos que el cuer, i una sola victòria. Una mala ratxa que es va portar per davant a Mark Hughes i que va acabar amb Ralph Hasenhüttlen la banqueta.

La primera decisió de l’ex del Leipzig va ser recuperar a Oriol Romeu. L’espanyol s’havia quedat fora de quatre de les sis últimes llistes de Hughes. Fins i tot va reclamar jugar un partit amb el filial per a no perdre la forma. “Va ser una fase complicada al no comptar amb la confiança del míster. Les setmanes passaven i, com no jugues, et vas trobant pitjor físicament i et sorgeixen certs dubtes. Tornes i tens les sensació de que has de demostrar moltes coses”, confessa a MARCA.

L’arribada de Hasenhüttl ha estat ‘mà de sant’. A les seves ordres, el Southampton ha guanyat 21 punts de 45 possibles. Només 10 equips han sumat més. “M’agrada. És atrevit i ofensiu. Juguem sense por a ningú”, apunta Romeu. Per a això, ha dibuixat tantes línies que, segons el excanterano del Barça, ha convertit la ciutat esportiva en el més semblant a un “aeroport”. “Divideix el camp en moltes zones laterals i de profunditat perquè ens serveixin d’orientació a l’hora de saber com trobar espais i on no pots perdre la pilota”, comenta.

Me gusta Hassenhüttl. Es atrevido y ofensivo. Jugamos sin miedo a nadie”

Oriol Romeu, jugador del Southampton

La millora és notòria malgrat que estan només dos punts i dos llocs per sobre del descens. Amb Huddersfield (14 punts) i Fulham (17) gairebé descendits, el Southampton (30) es jugarà evitar l’última plaça per no baixar amb Cardiff (28), Burnley (30), Brighton (33), Palace(33) i Newcastle (35).Queden vuit jornades “molt intenses”. “Les sensacions són relativament bones. No és un situació còmoda, però venim d’una bona ratxa”, admet Romeu, que afegeix: “Serà una baralla tancada. Som molts equips en pocs punts. La temporada passada ens vam salvar amb 36 punts, però aquesta vegada la permanència estarà més cara”.

 

Les sensacions són relativament bones. No és un situació còmoda, però venim d’una bona ratxa”
Oriol Romeu, jugador del Southampton

Un ‘capità’ que crea escuelaRomeu, excepte en l’última etapa de Hughes, ha estat sempre indiscutible en el St Mary’s: 146 partits i cinc gols li avalen.Amb Hasenhüttl fins i tot ha exercit de capità: “És d’allò més bonic que m’ha passat. Quan vaig arribar, en 2015, era inimaginable”. Ara, en canvi, només pensa en els ‘Saints’ :”Tinc tres anys de contracte i no m’importaria allargar-ho. Estic molt identificat amb el club, els fans… És difícil millorar”.

Tinc tres anys de contracte i no m’importaria allargar-ho. Estic molt identificat amb el club, els fans… És difícil millorar”
Oriol Romeu, jugador del Southampton

Romeu, per a retornar-li al futbol tot el que li ha donat, s’ha unit a Edu Albacar en el projecte ‘Futbol Formatiu de les Terres de l’Ebre’: “He nascut allí i la idea és formar entrenadors i promocionar nens, ja que hi ha pocs clubs en la zona. Tant de bo dins de 5-10 anys hi hagi algun en l’elit”.

 

Font: Marca.com